InDovolená.cz - Průvodce na dovolenou

Kam na cesty a na dovolenou?


RSS kanál




verze pro tisk
Co dobrého si dát na Fuerteventuře?

Co dobrého si dát na Fuerteventuře?

26. červen 2010

Kanárské ostrovy jsou bezesporu nádhernou destinací, která umí nabídnout prakticky všechno, co je moderní dovolená u moře vyžaduje. Fuerteventura je sice charakteristická krásnými plážemi a věčně vanoucím větříkem, který chladí turisty jak u moře, tak i ve vnitrozemí, nicméně při pobytu na tomto ostrově také nelze opomenout klasickou kanárskou kuchyni, která v sobě mísí vlivy kuchyně španělské- kontinentální a také kuchyně ostrovní. Které pokrmy tedy nejvíce lákají cizince při návštěvě Fuerteventury?

Reklama

Inspirace fuerteventurské kuchyně a tradiční omáčky mojo

Kuchyně na ostrově Fuerteventura je do značné míry ovlivněna jednotlivými regionálními kuchyněmi ve Španělsku. Na mysli máme například kuchyni kastilskou, andaluskou anebo extramadurskou či další. Pravděpodobně nejtradičnější součástí jídel je místní klasická omáčka mojo. K její výrobě se tradičně používá olej, ocet, sůl, česnek a spousta různých bylinek. Rozhodně se nejedná o jednu univerzální variaci omáčky, ale jde o mnoho různých omáček dle chuti místních. Omáčka se nejčastěji podává k rybám a mořským plodům, nicméně dát si ji je možné i třeba k pouhé zelenině.

Tradiční tapas jako předzvěst dalších vynikajících jídel…

Když se řekne Španělsko, tak se spoustě lidí vybaví hlavně tapas. Jde o charakteristické předkrmy, které jsou nabízeny v drtivé většině restaurací nejen na Fuerteventuře, ale také na okolních ostrovech a pevninském Španělsku. Dovolená na Fuerteventuře se bez těchto předkrmů v podstatě ani nemůže obejít. Jednohubky tapas se mohou podávat jak jako předkrm, tak i jako chuťovka k jednotlivým nápojům. Vybrat si lze tapas například s olivami anebo klobáskami či sýrem. Zajímavé jsou tapas s robotničkami, rybami a dalšími mořskými plody.

Nemůže chybět ani paella, tradiční sopas a další pokrmy

Těžko lze najít na Fuerteventuře restauraci, kde by si turisté nemohli dát paellu. Jedná se o tradiční španělský pokrm, který má typickou žlutou barvu a jeho místem původu je Valencie. Základem paelly je rýže. Vynikající jsou především zdejší klasické polévky označované jako sopas. Vynikající je třeba taková bramborová polévka anebo polévka z mořských plodů. Jinak si turisté mohou dát také třeba ajo, což je zdejší bílé pečivo potřené česnekem smíchané s olejem. Skvělá je i zdejší placka Gofio, kterou uměli již místní domorodci Guančové.


Hodnocení


Přidej na Seznam

Čtěte také...

Last minute Lanzarote klidně i v listopadu

Last minute Lanzarote klidně i v listopadu

Last minute zájezdy na Kanárské ostrovy jsou momentálně stále in, jelikož tato destinace disponuje velmi příjemnými teplotami a moře ještě také není příliš ledové. Lanzarote je vulkanickým ostrovem, který pokrývá z drtivé většiny písek červenohnědé barvy. Ztuhlé lávy je na ostrově obrovské množství.…

Ubytování v letovisku Saidia

Ubytování v letovisku Saidia

Dovolená v Maroku se určitě vyplatí, jelikož se jedná o exotickou zemi mající turistům hodně co nabídnout. Zajímavou volbou se za poslední léta stalo především letovisko Saima, které je situováno hned u alžírských hranic s Marokem. Modrá perla středomoří, jak je Saidia mnohdy označována, je typická …


Pořiďte si správnou výbavu na nordic walking!

Pořiďte si správnou výbavu na nordic walking!

Severská chůze, jak zní český název nordic walkingu, se v poslední době začala neskutečně rozvíjet a při procházce přírodou prakticky skoro pokaždé potkáme lidi, kteří jsou vybaveni speciálními holemi určenými právě k tomuto druhu aktivity. Nordic walking je ideální pohybovou aktivitou, která je vho…


[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!